Tak. pochodzi ze źródeł naturalnych. Powstaje w opatentowanym procesie biofermentacji przy udziale kultur bakterii Bacillus subtilis natto. W procesie fermentacji nie biorą udziału żadne inne bakterie, które są stosowane w innych formach (np. syntetycznych).
Tak. Z pełną odpowiedzialnością możemy zaświadczyć, że produkt nie zawiera alergenów ani soi, która jest
wykorzystywana do produkcji innych, syntetycznych form witaminy K.
nie zawiera:
- alergenów, soi i jej pochodnych, glutenu, Laktozy
- składników genetycznie modyfikowanych (GMO)
- nie zawiera zanieczyszczeń z procesu biofermentacji, ich pozostałośc to tylko 1%
- nie zawiera domieszek syntetycznych form
Zawiera > 99% all-trans menachinonu 7 (czyli czystego źródła witaminy K). Źródła syntetyczne zawierają
maksymalnie 95% witaminy K.
Dodatkowo:
- nie zawiera zanieczyszczeń i pozostałości z procesu fermentacji
- nie ma pozostałości bakteryjnych
- nie zawiera domieszek syntetycznych form
- nie bierze udziału w żadnych syntetycznych procesach
Cały proces produkcji opiera się na stosowaniu naturalnych procesów, a w trakcie całego procesu pozyskiwania K nie używa się żadnych substancji chemicznych ani rozcieńczalników. Ten unikalny proces produkcji został opatentowany w Europie, USA i Japonii. Całkowitą nieobecność rozpuszczalników mogą zagwarantować wyłącznie mocno zaawansowane technologie.
Tak. jest stabilna 36 miesięcy w temperaturze pokojowej osłonięta od światła. Dodatkowo jest stabilna w połączeniu z wapniem i witaminą D3.
Tak. została bardzo dobrze przebadana przez Profesora G. Littarru i jego współpracowników (University of Marche -Włochy, Instytut Biochemii, Akademia Medyczna).